Tietoa vaipoista: Koot ja imumateriaalit

Vaippojen koot
 

Sisätäyttövaipat, taskuvaipat, AIO-vaipat

Koko 1 3-10kg, yhdistetty S ja M
Koko 2 7-15kg, yhdistetty M ja L
Hoikalle lapselle voi 1-koko mennä koko vaippaiän.

Kuivaksiopetteluhousut

Kokoja on yksi. Harkkahousut on ajateltu n.12kg eteenpäin soveltuviksi

Mitat:
Leveys: n.56cm (itse säädettävissä oleva)
Korkeus: n.44cm
Haaraleveys: n.11cm

PUL-housukuoret

Kokoja on vain yksi, noin 7kg:sta ylöspäin.
Reisiaukkojen koko valmistetaan asiakkaan valitseman koon mukaisesti.

Muut mitat:

Kuoren pituus: n. 50cm (edestä-haaraan-taakse mitattuna)

Vyötärön ympäryys: n. 60cm (itse säädeltävissä oleva)

Haaran leveys: n. 16cm (kapeimmalta kohtaa)

PUL-neppikuoret

Koko 1 sopii mallistomme 1-koon vaipoille ja
koko 2 1-koon sekä 2-koon vaipoille.
1- koon pituus 45cm
2- koon pituus 52cm
 

Tietoa käyttämistämme imumateriaaleista
 

 1. Pellavafrotee on kierrätysmateriaalia, imee hampun veroisesti, mutta nopeammin. Narukuivauksessa karheutuu, mutta käsin möyhennys auttaa. Kuivausrummussa kuivaten pysyy pehmeänä. Kotimaista Tampellan laatukangasta.
 2. Suomessa valmistettu bambu-hamppufleece sisältää 48% bambua, 24% puuvillaa, 18% polyesteriä ja 10% hamppua.
  Polyesteri tuo kankaalle kestävyyttä ja estää sitä kutistumasta esipesumme jälkeen. Tämä materiaali on nurjalta puolelta harjattu pörröiseksi, josta on saanut nimityksen ”fleece”. Bambu-hamppu pysyy pehmoisena narukuivauksessa.
 3. Hamppukankaat: Käytämme tällä hetkellä neljää erityylistä hamppukangasta. Näistä hamppumusliini on ohuin, lakanakangasta muistuttava, joustamaton kangas. Muut käyttämämme hamppukankaat ovat joustavia ja eroavat toisistaan vain neulouksen rakenteen ja paksuuden suhteen. Käyttämämme hamppukuitu on luomulaatuista. Olemme omakohtaisesti testanneet nämä kaikki naru- sekä rumpukuivauksessa ja todenneet näiden soveltuvan molemmilla tavoilla kuivattaviksi.
 4. Bambufleece: sisältää 60% Bambua, 20% puuvillaa ja 20% polyesteriä. Valmistettu suomessa.
  Bambu on erittäin imukykyinen ontelorakenteinen kangas. Sen imukyky on jopa 60% parempi kuin puuvillan. Bambu on antibakteerinen ja sopii myös herkkäihoisille.
 5. Bambuvelour: 70% bambua, 15% puuvillaa ja 15% polyesteriä. Tätä silkkisen pehmeää sametti nukkaista bambua kangasta käytämme vaippojen ja harkkahousujen sisäpinnoilla. Samanlaiset ominaisuudet, kuin muillakin bambukankailla, joita käytämme. Tämä kangaslaatu säilyttää pehmeytensä narukuivauksessa hyvin. Bambuvelouria et löydä juurikaan muilta valmistajilta. Varastostamme löytyy luonnonvalkoista bambuvelouria, jonka paksuus vastaa tavallista puuvillavelouria, sekä ohuempaa punaista (väriä päästämätöntä) ohuempaa bambuvelouria. Valmistettu suomessa.
 6. Bambujoustofrotee: 78% bambua, 22% polyesteriä. Bambujoustofroteella on samat ominaisuudet, kuin bambufleecellä, mutta on rakenteeltaan  huomattavasti ohuempaa kangasta. Tällä hetkellä varastossa on vain luonnonvalkoista bambujoustofroteeta.
 7. Flanelli: Käytämme rinnakkain kierrätys- ja uusia kankaita flanelleissa. Tärkeintä on kankaan laatu. Flanelli on jäänyt uusien ”trendikkäämpien” hamppu- ja bambukankaiden varjoon viime vuosina. Tästä huolimatta flanellilla on sydämessämme sija ja haluamme nostaa sen arvoa loistavana perusimumateriaalina.
 8. Vohvelikangas: Käytämme kestovaippaimuihin vain ja ainoastaan hyvälaatuista puuvillaista kierrätysvohvelikangasta joka on valmiiksi hyvässä imussa. Iloisen väriset vohvelikankaat sisältävät myös toisinaan kauniita kirjailtuja yksityiskohtia. Vohvelikangas imee nopeasti ja levittää rakenteensa ansiosta kosteuden tasaisesti koko imun alueelle. Vohvelikangas on monelle vieras, vanha ja unohdettukin materiaali, jonka soisimme yleistyvän kestovaipoissa.
 9. Puuvillafrotee: Käytämme ainoastaan kierrätysmateriaalia. Käyttökohteinamme on ainoastaan kosteudenlevittäjä imut ja näpsäkkä-keittiökäsipyyhkeen pyyhe osat. Nopeasti imevä materiaali, ainut huono puoli on ueampia kerroksia käytettäessä paksuus, sekin vain esteettinen haitta.
 10. Mikrokuitufrotee:  Tulee poistumaan valikoimistamme, käytämme pienen jäljellä olevan varastomme loppuun harkkahousuissamme. Nopeasti imevä, mutta huonosti kosteutta pidättävä materiaali. Kuivattaa myös lapsen ihoa, mikäli imun ja ihon välissä on vain ohut kangas, esimerkiksi coolmax.
 11. Tencel: Tencel on samanlainen luonnonmateriaaleista (puukuidusta) valmistettava viskoosikuitu kuin bambu. Se on silkkisen pehmeä ja pysyy pehmeänä myös narukuivatuksessa. Sileän rakenteensa ansiosta kangas sopii erityisen hyvin herkkäihoisille. Ihotuntuma jää kuivemmaksi. Tencel kuitenkin kuivuu merkittävästi nopeammin.                                                                                                                        

© Helli-tuotteet 2013