Historiaa

Historiaa

Tuotenimi HELLI on kuopuksemme etunimi, mutta sillä on historia ja juuret vuodesta 1906. Tuolloin syntyi Helli Maria, mummoni isoon lapsiparveen, vanhan Rauman idylliin.

Helli-mummon isä oli merillä ja äiti opetti tytöilleen jo ennen kouluikää nypläämisen salaisuudet. Osin pakon sanelemana lähti Helli-mummon käsityöammatti käyntiin, jos näin voidaan sanoa. Pitkän elämänsä aikana Helli-mummo nypläsi raumalaisia perinteitä kunnioittaen pitsiä myyntiin. Myös kangaspuilla valmistui mattoja ja paljon muita kudonnaisia, ja samalla saatiin perheelle elantoa.

Myös toinen mummoni ja äitini ovat olleet edesauttamassa esimerkillään käsityöharrastustani. Ehkä voisikin sanoa käsillä tekemisen olevan "sukuvika". Ammattia ja leipätyötä siitä ei koskaan tullut, mutta sivutyö kylläkin. Antoisa ja rentouttava vastapaino sairaanhoitajan päätyölleni.

Ja miten päädyin omaan putiikkiin

Olen jo useita vuosia valmistanut vaippoja ja vaatteita oman perheen tarpeisiin sekä ystävien ja sukulaisten lapsille. Rakastan erilaisten käsitöiden suunnittelua ja toteuttamista. Minua kehoitettiin useaan otteeseen rakentamaan harrastuksestani jotain suurempaa. Pitkän ja perusteellisen harkitsemisen jälkeen päätin aloittaa oman toiminimen alla työskentelyn keväällä 2009. Verkkokauppa tuli ajankohtaiseksi vasta syksyllä 2009 ja tässä sitä nyt ollaan. Muutto uudistettuun verkkokauppaan mahdollistui keväällä 2013